Net als bitcoin (BTC) kreeg ook de ethereum (ETH) koers gisteren plotseling de wind in de rug. De ethereum koers steeg even flink maar stuitte uiteindelijk op te sterke weerstand. Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum $132,8 op cryptocurrency-exchange Coinbase. 

4-uurs grafiek

Vorige week was te zien dat ethereum op de 4-uurs grafiek een zogenaamd bearish wimpelpatroon vormde. Aangezien dit patroon bearish is, was de kans aannemelijk dat ETH uiteindelijk aan de onderzijde van dit patroon uit zou breken.

Dit gebeurde inderdaad waardoor de ethereum in korte tijd behoorlijk terugzakte. Zo daalde de waarde van ETH in ongeveer 4 uur tijd van $140 naar $129. De daling stopte daar echter niet. Uiteindelijk werd een low gevormd bij $116,2, op 18 december.

Vervolgens steeg de koers weer flink na support te hebben gevonden bij $120. Zo wist de ETH koers de weerstand bij $135 te testen. Deze weerstandszone is tot nu toe twee keer getest echter is het nog niet tot een uitbraak gekomen.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) bijna een bullish cross-over. Mocht de koers verder kunnen stijgen dan zou dit bullish signaal bevestigd worden. De Relative Strength Index (RSI) staat echter nog steeds op 40. Verdere stijgingen zijn nodig voordat de 50 doorbroken kan worden, wat een bullish signaal zou zijn.

Voor de korte termijn ligt het eerstvolgende obstakel voor de bulls bij $135. Een doorbraak zou een versnelling richting de $140 kunnen betekenen. Ongeveer op $137 ligt echter nog de 4-uurs 100-Moving Average (MA) die eventueel voor weerstand kan gaan zorgen.

Mocht ethereum de trend van het afgelopen halfjaar binnenkort weer voortzetten, welke neerwaarts is, dan zou de $130 op de korte termijn voor wat ondersteuning kunnen zorgen. Verder naar beneden kan support gevonden worden bij $120.