Vorige week was te zien dat ethereum (ETH) tegen de weerstand bij $135 aan hinkte. Tot een doorbraak kwam het op dat moment echter niet. De ethereum koers zakte in eerste instantie ver terug om vervolgens weer te stijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum $140,92 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Na het testen van de weerstand bij $135 op 30 december ging ethereum dalend het nieuwe jaar in. Op 3 januari bereikte het een low van $125,50 waarna de koers weer kon stijgen. Dit gebeurde in grote stappen waardoor ETH vrijwel binnen dezelfde dag weer terug naar de $135 kon stijgen.

De bullish beweging werd bevestigd door de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op de 4-uurs grafiek, welke op 3 januari een bullish cross vormde. De Relative Strength Index (RSI) steeg daarnaast door de 50, wat tevens een bullish signaal is.

Uiteindelijk kon ethereum op 5 januari de $135 doorbreken. ETH zakte echter eerst nog terug maar kon genoeg steun vinden op de $135, dat nu als support fungeert. Op het moment van schrijven test ethereum de $140. Bij een doorbraak van dit niveau zal de $145 het eerstvolgende obstakel vormen op de korte termijn. De MACD toont nog altijd een toenemend opwaarts momentum en de RSI toont een waarde van 69 en zou dus bij verdere stijgingen mogelijk in het overbought-gebied terecht kunnen komen.

Ook op de dagelijkse grafiek zijn de signalen bullish. De MACD toont tevens op deze tijdsframe een toenemend opwaarts momentum. De RSI is daarnaast onlangs door de 50 gebroken en staat nu op 57. De RSI zit al sinds 17 december in een opwaartse trend. Voor de langere termijn zal de $155 het eerstvolgende belangrijke obstakel vormen. Naar beneden zou de $125 een belangrijke support kunnen vormen. Hier vond ETH de afgelopen maand meerdere keren steun.