De afgelopen week heeft ethereum (ETH) een dip gemaakt nadat het vorige week nog de weerstand bij $175 kon testen. Steun werd echter gevonden bij de dagelijkse en 4-uurs Moving Average (MA) waarna ethereum weer kon stijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum $166,75 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Te beginnen met het koersverloop van ETH de afgelopen week. Na het aantikken van de $175 kwam ethereum weer bij $165 terecht, waar het een aantal dagen vlak boven kon blijven handelen. Op 23 januari zakte ETH uiteindelijk door deze support waarmee de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek door de 50 zakte.

Ethereum vormde een low bij $154 op Coinbase, maar kon al gauw weer herstellen. De koers volgde in de dagen erna de 100-MA op de 4-uurs grafiek omhoog. Op dit moment proberen de bulls de koers weer door de $165 te drukken.

Op de 4-uurs grafiek toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een opwaarts momentum dat nu wel enigszins aan het afvlakken is. De RSI staat daarnaast op 58. Ethereum bevindt zich op dit tijdsframe boven de 50-, 100- en 200-MA’s.

Op de dagelijkse grafiek is het beeld wisselend. Zo bevindt de RSI zich op 59, en dus in de bullish zone. Echter toont de MACD een bear cross. Op dit tijdsframe wordt daarnaast duidelijk dat de weerstand bij het volgende obstakel sterk kan gaan zijn, mocht ethereum verder kunnen stijgen de komende dagen. Hier bevindt zich namelijk ook de 200-dagen MA.

Ondanks de dalende trend van de afgelopen dagen is er op de langere termijn een stijgende trendlijn te tekenen. Deze trendlijn zou bij $160 steun kunnen bieden, mocht ethereum de komende dagen opnieuw een dip maken. Mocht de trendlijn standhouden dan blijft de eerdergenoemde $175 dus een belangrijk prijspunt om in de gaten te houden.