Na het bereiken van een low van $190 is ethereum (ETH) aan het consolideren. Op de 4-uurs grafiek vormt de koers bovendien een symmetrische driehoek wat een mogelijke uitbraak signaleert. In dit artikel lees je alles over de laatste ontwikkelingen van de ethereum (ETH) koers.

Vanaf 10 juli is het eigenlijk alleen maar bergafwaarts gegaan met de ETH-koers. Na vlakbij de $365 te hebben gehandeld zette de koers de daling in waarbij het een low an $190 vormde. Daar vond het support en begon de koers te consolideren.

Op de 4-uurs grafiek is daarnaast een lichte opwaartse stijging te zien, met steeds hogere lows. Echter vormt de koers op dezelfde grafiek ook steeds lagere highs. Kortom, ethereum vormt een symmetrische driehoek. 

Dergelijke patronen signaleren vaak een dreigende uitbraak aangezien er een mate van evenwicht op de markt ontstaat. Naar welke kant die uitbraak zal zijn blijft onduidelijk. Aan de bovenzijde van dit patroon bevinden zich echter een aantal belangrijke lijnen.

Zo bevindt de koers zich op dit moment onder de 50-, 100- en 200-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek. Deze kunnen sterke weerstand bieden en dus een uitbraak naar de bovenkant lastiger maken. Zakte de koers toch door de onderzijde van dit patroon dan vind ethereum mogelijk support op $190. De volgende belangrijke support ligt daaronder op $180.

Lukt het de koers toch om boven de 50-MA uit te breken dan zal de 100-MA de volgende horde zijn. Deze bevindt zich op ongeveer $220. De 200-MA ligt echter nog een heel stuk daarboven, op $260. Om terug naar deze hoogte te stijgen moeten de bulls toch echt wat meer kracht gaan verzamelen.