Zhen Yu Yong (Zen), medeoprichter van TorusLabs, meldt 11 maart op Twitter dat bij hem het coronavirus (Covid-19) is vastgesteld.

Zen meldt dat hij onlangs aanwezig was bij twee Ethereum (ETH) evenementen. Dat waren de Ethereum Community Conference (EthCC) in Frankrijk, tussen 3 en 5 maart, en EthLondon in het Verenigd Koninkrijk, tussen 28 februari en 1 maart.

Zen raadt iedereen aan die aanwezig was bij de conferentie, of in ieder geval mensen die dicht bij hem in de buurt waren, om extra voorzorgsmaatregelen te nemen en wellicht zich te laten testen.

“Ik werd gisteren ziek en heb zojuist de diagnose COVID2019 gekregen. Iedereen die nauw contact had met mij tijdens EthCC of ETHLondon moeten extra voorzorgsmaatregelen nemen en/of getest worden.”

De bekendmaking van zijn ziekte wordt enorm gewaardeerd op Twitter. Het kan wellicht helpen bij het tijdig reageren op de ziekte door andere besmette mensen en om verdere verspreiding te voorkomen. Het team van SATOS wenst hem dan ook een spoedig herstel.

Zen meldt dat hij inmiddels geïsoleerd zit in de quarantaine van een ziekenhuis in Singapore. Zijn dokter heeft hem verteld dat hij waarschijnlijk het virus in Frankrijk heeft opgelopen:

Torus is een wallet en key beheerder alsmede een inlogsysteem voor gedecentraliseerde apps (dApps). Ontwikkelaars kunnen Torus integreren met hun apps om gebruikers gemakkelijk toegang te geven tot de wereld van dApps.

Er zijn de afgelopen tijd al meerdere blockchain en cryptocurrency evenementen afgelast vanwege de uitbraak en de verwachting is dat dit de komende nog vaker zal zijn. Eind vorige maand werd EDCON 2020 afgelast, het grote Ethereum evenement stond gepland voor begin april in Wenen.

Er zijn inmiddels meer dan 120.000 gevallen van besmetting van het coronavirus wereldwijd bekend en er zijn al meer dan 4.000 doden gevallen. Vorige maand opende het Rode Kruis giro 7244 voor donaties omtrent het virus. De organisatie accepteert ook donaties met bitcoin (BTC).