EDCON, een populaire jaarlijkse Ethereum (ETH) conferentie, is afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus (Covid-19). Dat melden de organisatoren op 22 februari.

“Het spijt ons zeer om aan te kondigen dat EDCON 2020 dit jaar is geannuleerd vanwege de COVID-19-epidemie. Het is een moeilijke beslissing, maar we moeten rekening houden met de veiligheid en gezondheid van de gaststad, de locatie, de Universiteit van Wenen en alle sprekers en aanwezigen.”

EDCON 2020 stond oorspronkelijk gepland om gehouden te worden op 3 t/m 7 april in Wenen, Oostenrijk. Het is een van de grootste evenementen voor Ethereum fans en ontwikkelaars en wordt elk jaar in een andere grootstad gehouden. In 2017 was dat Parijs, in 2018 Toronto en 2019 Sydney. Edcon 2018 bracht ons dit mooie pareltje:

Ja, dat is oprichter Vitalik Buterin die 10 minuten lang de zogenaamde “Badger” dans uitvoert. In 2019 ging Buterin zelfs rappen:

Om het ongemakkelijk te noemen is waarschijnlijk een understatement. In ieder geval hebben de organisatoren laten weten dat alle tickets terugbetaald zullen worden:

“Ja, we betalen alle betaalde tickets terug, dit is zeker, we maken een plan en de aankondiging wordt binnenkort gedaan. Blijf op de hoogte. Bedankt voor je geduld!”

De organisatie meldt dat het EDCON evenement in 2021 weer zal terugkeren. Het is nog niet bekend waar of wanneer dat precies zal zijn. De verwachting is dat meerdere dergelijke evenement de komende maanden afgelast of uitgesteld zullen worden vanwege het coronavirus, maar niet iedereen laat zich afschrikken.

Er is namelijk een kleine vervanging van EDCON aangekondigd: de NONCON 2020. Deze zal tevens in Wenen op 3-6 april plaatsvinden. Met betrekking tot het coronavirus melden de organisatoren dat ze “een berekend risico” nemen. Er wordt verwacht van aanwezigen dat ze hun handen ontsmetten en maskers dragen.

Er zijn inmiddels meer dan 80.000 gevallen van besmetting bekend van het virus. Meer dan 2.700 mensen zijn er tot nu toe aan overleden. Ook in het noorden van Italië vindt zich momenteel een uitbraak plaats.