De Decentralized Finance (DeFi)-sector blijft groeien, met Ethereum (ETH) dat een platform biedt aan de grootste DeFi-projecten. Dit blijkt uit data van DeFi Pulse.

DeFi staat voor gedecentraliseerde oplossingen voor de finance-sector. Het is volgens sommigen de volgende grote evolutie die blockchain-technologie zal bewerkstelligen. Voorbeelden van dergelijke toepassingen zijn leenproducten, stablecoins, derivaten gebaseerd op blockchain en gedecentraliseerde exchanges.

Volgens DeFi Pulse, dat de ontwikkelingen in deze sector bijhoudt, zat er op 12 januari 2019 zo’n $259 miljoen aan ethereum en andere digitale valuta vast in de sector. Het afgelopen jaar is dit bedrag echter toegenomen tot $700,5 miljoen, een toename van 170%.

De reden dat we ethereum apart benoemen is de dominantie die het platform heeft binnen de DeFi-sector. De grootste DeFi-oplossing is Maker DAO, een stablecoin waarvoor ethereum als onderpand wordt gebruikt. Op dit moment zit er $371,2 miljoen van de eerdergenoemde $700,5 miljoen vast in deze oplossing. Dit houdt in dat er op dit moment 2,42 miljoen ETH door de Maker DAO-stablecoin gebruikers is vastgezet.

De twee volgende grootste oplossingen binnen de DeFi-sector zijn Synthetix, een derivatenplatform, en Compound, een leenplatform. Beide platformen zijn tevens op Ethereum gebaseerd en zijn goed voor zo’n $120,9 miljoen en $89,6 miljoen respectievelijk.

Ondanks het feit dat de ethereum koers het afgelopen halfjaar aanzienlijk in waarde afnam, blijft de interesse in DeFi op het platform groeien. De analist CryptoWolf spreekt zelfs van een “parabolische” groei. Volgens hem zal de prijs volgen:

Om nog maar even de dominantie van Ethereum te benadrukken, de top 7 grootste DeFi-applicaties zijn op Ethereum gebaseerd. Pas op plek 8 staat Bitcoin’s Lightning Network.