Begin september begon de prijs van ethereum (ETH) aan een mooie opwaartse trend. Deze opwaartse trend bereikte zijn hoogtepunt op 19 september en de ETH koers corrigeert sindsdien enigszins. Tijdens deze neerwaartse beweging lijkt de verkoopdruk licht te zijn – en dit suggereert dat er een nieuwe stijging plaats kan vinden.

Op basis van de 12-uurs ETH/BTC-grafiek zien we dat de diepte van de huidige correctie vrij ondiep was. Tot nu toe is er geen grote verkoopdruk geweest. Natuurlijk kan dit veranderen, en een grotere selloff kan de komende dagen of weken plaatsvinden.

Als we naar een 4-uurgrafiek met een MACD-indicator kijken, zien we dat de prijs binnen lokale supportzone is gebleven. We zien ook het histogram met toenemende intensiteit stijgen op deze middellange termijn.

Maar zelfs als het histogram de positieve kant kan bereiken, zal dit op deze timeframe maar van korte duur zijn. ETH zal waarschijnlijk nog een ondiepe histogramdip nodig hebben om een einde te maken aan de correctie.

Als we naar ETH/USD kijken op de 8-uursgrafiek, kunnen we zien dat ethereum vlak boven $200 wordt ondersteund, waar ook al eens ondersteuning werd gevonden in augustus 2019. De 21 exponential average (EMA) is hier belangrijk. Een close eronder kan een vroege waarschuwing voor meer dalingen zijn.

Op het moment van schrijven is de waarde van ethereum (ETH) $209 na in de afgelopen 24 uur met 1,1% in waarde te zijn gedaald.