De Duitse financiële toezichthouder BaFin heeft groen licht gegeven aan een project dat cryptocurrency-tokens uit wil geven. Het bijzondere aan dit project is dat de tokens gebaseerd zijn op vastgoed in Duitsland. De tokens worden geregistreerd op de Ethereum-blockchain.

Het bedrijf achter het project is Fundament Group. Het mag nu tokens ter waarde van $250 miljoen euro gaan verkopen aan investeerders. Elk “Real Estate Token” heeft een minimale waarde van €1. 

Investeerders die deze tokens kopen zullen elk jaar op 31 juli dividend uitbetaald krijgen. Dit zal elk jaar gebeuren tot december 2033. Het verwachte jaarlijkse rendement ligt tussen de vier tot acht procent en kan daarmee voor veel investeerders een interessante investering zijn.

Investeerders kunnen zowel met dollars, euros, bitcoin (BTC) of ether (ETH) in het project investeren. In een reactie laat BaFin weten dat dit project het eerste in zijn soort is:

“Het is inderdaad de eerste keer geweest dat we een prospectus hebben goedgekeurd met betrekking tot blockchain-gebaseerde vastgoedobligaties, maar niet de eerste keer met betrekking tot blockchain-technologie als zodanig.”

Het is op dit moment niet duidelijk wanneer de publieke verkoop van de tokenized obligaties precies begint. Er doen echter geruchten de ronde dat Fundament Group in augustus al begint met het adverteren van de tokens waarna de verkoop mogelijk snel zal volgen.