Ethereum (ETH) is 2020 zeer sterk begonnen. De grootse altcoin op de markt is sinds de jaarwisseling, toen de prijs nog op $130 stond, met 70% gestegen naar ongeveer $225. Meerdere analisten lijken overtuigd te zijn dat ether in een bull-markt terecht is gekomen en de komende tijd nog verder omhoog zal gaan.

Crypto Wolf, een bekende crypto-analist op Twitter, meldt 9 februari dat ether wellicht richting $290 binnenkort zal gaan. Echter verwacht hij wel een korte pullback terug naar $210 eerst, wat een goed koopmoment zou zijn volgens de analist.

Nik Patel, auteur van ‘An Altcoin Trader’s Handbook,’ meldt dat $230, een voormalig support level voor ether, nu een weerstandsniveau is geworden:

“In de afgelopen paar weken is de prijs ook boven de 200 dagen moving average (MA) en 360 dagen MA uitgekomen en is nu bij het resistentieniveau van ongeveer $230 uitgekomen. Ik kan hier Ethereum een adempauze zien nemen, al is het maar om de trendline-ondersteuning opnieuw te testen met een dubbele top van $200 als nieuwe support level.”

Mocht ether deze $230 vast kunnen blijven houden de komende tijd dan is de kans groot dat er een stijging richting $360 in zit voor ether, zegt Patel:

“De ommekeer hier is fenomenaal, ethereum is sindsdien verdubbelt in prijs. De prijs is ook boven de trendlijnweerstand uitgebroken vanaf het hoogtepunt van juni 2019 en het lijkt boven de wekelijkse $200 en $225 swing-highs te sluiten, waardoor de marktstructuur bullish wordt en de mogelijkheid wordt geopend om $360 opnieuw te testen.”

Bitcoin Macro, een bekende bitcoin (BTC) handelaar, denkt dat er zelfs een groei van meer dan 4000% inzit richting $10.000 voor ether:

Onlangs kwam naar buiten dat er meer dan $900 miljoen in decentralised finance (DeFi) contracten op ethereum opgesloten zit. Inmiddels is dat al gestegen naar $976 miljoen op het moment van schrijven. De verwachting is dat ook deze groei nog de komende tijd zal doorzetten.