De grote Amerikaanse bank Citigroup gaat extra investeren in Komgo, een op Ethereum (ETH) gebaseerd decentralized finance (DeFi) platform. De bank investeerde al in het project maar doet daar nu dus nog een schepje bovenop. Dit maakte het global head of commodity trade finance bij Citigroup, Kris van Broekhoven, onlangs bekend tijdens een gesprek met ConsenSys.

Komgo richt zich op de handel in grondstoffen dat nu nog veelal een handmatig proces is. Door processen via de blockchain te laten verlopen zal de efficiëntie toenemen en dus de kosten voor handelingen afnemen. Van Broekhoven zei het volgende over de extra investering:

” Citi is een van de oprichters van Komgo. We hebben voor het eerst in het bedrijf geïnvesteerd toen het begin 2018 werd opgericht en hebben onlangs de investering aangevuld om het bedrijf verder te kunnen ontwikkelen.”

Van Broekhoven zei verder dat Citi “als een van de grootste handelsbanken in de wereld de digitaliseren van de handel zeer serieus neemt.” Volgens hem leunt de wereldwijde handel nu nog te veel op “het handmatig uitwisselen van papieren documenten.” De steun van Citigroup is belangrijk voor Komgo, zo legt Van Broekhoven uit:

“Op deze manier helpen we ervoor te zorgen dat de functies die Komgo ontwikkelt, echt de pijnpunten van een grote verscheidenheid aan gebruikers aanpakken – buiten banken – en het platform heeft een aantal instellingen achter zich die zich ertoe verbinden transacties op het platform af te handelen.”

Eerder maakte het Nederlandse Randstad ook al bekend blockchain te willen gebruiken. Randstad gaat de technologie inzetten om de privacy van werknemers te kunnen waarborgen en bedrijfsprocessen te versnellen.