De grootste blockchain-betalingsprocessor, BitPay, heeft ondersteuning voor ethereum (ETH) op hun platform toegevoegd. Wallet-gebruikers kunnen ETH opslaan en verwerken zonder dat integratie met derden nodig is. Met de prepaid debetkaart van BitPay kunnen gebruikers nu ook transacties uitvoeren met ETH, aldus het persbericht van 16 september 2019.

Al jaren is BitPay de eerste keuze voor transacties in cryptocurrency. Met de toevoeging van Ethereum (ETH) aan hun reeks ondersteunde cryptocurrencies, richt het bedrijf zich op een nieuwe demografie van gebruikers. Het bedrijf biedt al ondersteuning voor bitcoin (BTC), bitcoin cash  (BCH) en verschillende stablecoins waaronder PAX, GUSD en USDC.

“Binnenkort kunnen BitPay-verkopers Ether-betalingen van #Ethereum-gebruikers over de hele wereld accepteren”

BitPay biedt een brug tussen de crypto-wereld en de traditionele wereld. Zo kunnen cryptocurrency-gebruikers betalen met cryptocurrencies in winkels die samenwerken met BitPay. 

Vitalik Buterin gaf commentaar op de toevoeging en noemde het een geweldige ontwikkeling dat ETH nu geaccepteerd wordt bij wereldwijde betalingssystemen. Buterin gelooft dat dit een nieuwe wereld van potentieel voor Ethereum kan openen.