CoreWeave, de grootste Amerikaanse crypto-miner op Ethereum (ETH), zet 6.000 GPU’s in de strijd tegen het coronavirus dat de ziekte Covid-19 veroorzaakt via het “Folding@home” project.

Vorige week was op SATOS te lezen dat computerchipfabrikant Nvidia gamers en miners vraagt om mee te helpen in de strijd tegen het virus met Folding@home.

Folding@home is een gedistribueerd computing-project die simuleert hoe atomen zich in eiwitten gedragen wat naar nieuwe inzichten kan leiden en wellicht naar nieuwe medicatie.

Iedereen kan mee doen met het project. Men kan gemakkelijk vanuit thuis computerkracht doneren aan het project, maar krachtige computers zullen natuurlijk meer bijdrage leveren.

Coreweave stelt dus nu een deel van zijn GPU-miners beschikbaar en verdubbelt met 6.000 GPU’s de huidige capaciteit van het project. Medeoprichter en CEO Brian Venturo, zegt:

“Hun [Folding@home] onderzoek had ingrijpende gevolgen voor de ontwikkeling van medicatie tegen HIV, en we hopen dat onze [rekenkracht] zal helpen in de strijd tegen het coronavirus.”

Het bedrijf mijnt z’n 28 ETH per dag wat ongeveer $3.600 is op het moment van schrijven. Toch meldt het bedrijf dat het potentiele verlies niet als een probleem ziet:

“Het idee ‘moeten we dit wel doen?’ werd nooit echt ter sprake gebracht, het gebeurde gewoon. We waren allemaal enthousiast dat we misschien kunnen helpen.”

Aldus Venturo die andere miners aandringt ook mee te doen, ook al is de kans dat het daadwerkelijk tot een vaccin zal leiden vrij klein.

In gerelateerd nieuws meldt Gregory Bowman, directeur van Folding@home, dat het aantal vrijwilligers die bijdragen aan het project met meer dan 1200% omhooggeschoten is:

“We hadden ongeveer 30.000 gebruikers voordat de pandemie begon. In de afgelopen twee weken hebben 400.000 vrijwilligers zich aangesloten bij Folding@home.”

Klik hier om te lezen hoe je mee kan doen met het project.