Ethereum (ETH) doet het net zoals de rest in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie goed. De koers wist zojuist de $200 te doorbreken en lijkt daarmee een belangrijk weerstandsniveau te hebben doorbroken. Volgens een analist blijft de situatie bullish zolang de ETH koers boven de $150 blijft handelen.

Ethereum is op het moment van schrijven $201 waard na in de afgelopen 24 uur ruim 8% in waarde te zijn gestegen. Kortom, de koers stijgt hard. Dit heeft waarschijnlijk deels te maken met het feit dat bitcoin (BTC) plotseling hard begon te stijgen. 

Een belangrijk prijsniveau voor ethereum-investeerders is de $150, althans als we de analist Mohit Sorout mogen geloven. Hij stelt dat de koers “bullish is zolang de $150 het houdt”. Als de koers daaronder breekt is het echter “welterusten voor de ethereum-investeerder”.

Echter is dit nog langer niet aan de orde aangezien de ETH koers op dit moment ver verwijderd is van die $150. En aangezien ethereum in veel gevallen de koersbewegingen van bitcoin volgt, is het waarschijnlijk dat ETH verder zal stijgen.

Dit heeft te maken met het feit dat het handelsplatform Bakkt heeft aangekondigd dat het op 23 september zijn deuren zal gaan openen. Daarmee zal ook het fysiek afgewikkelde bitcoin futures contract gelanceerd worden, iets wat waarschijnlijk de bitcoin koers een positieve impuls zal geven. Zodoende kan ethereum mogelijk ook gaan genieten van een mooie stijging als gevolg van de lancering van het institutionele handelsplatform Bakkt.