Contentos, een blockchain-project voor onder andere content creators, heeft besloten zijn token te migreren naar de Binance Chain. Daardoor zal de altcoin, Contentos (COS) genoteerd worden aan Binance DEX. Dit maken de twee bekend in een verklaring.

Contentos is een platform dat problemen waarmee gecentraliseerde platformen mee kampen wil oplossen. Zo biedt het een platform voor content creators om hun content op te publiceren, direct deals te sluiten met adverteerders en andere creators, en kunnen copyrights gemakkelijk beheerd worden.

Binance en Contentos werken al lange tijd samen. Binance Labs was een van de eerste investeerders in het project. Dit was ook de reden dat Contentos overstag ging en migreerde naar de Binance Chain. In een reactie zegt Mick Tsai, een van de oprichters van Contentos:

“Contentos, waar Binance Labs in investeerde, heeft veel opwindende resultaten behaald onder onze samenwerking met de internationale gemeenschap. We zijn verheugd om sterke steun te ontvangen van de Binance-gemeenschap en bevestiging dat we kunnen worden verhandeld op Binance DEX. We nodigen alle leden van de community oprecht uit om nu lid te worden, ter ondersteuning van Contentos (COS) op het veilige en gratis Binance DEX.”

Een van de voorwaarde om als altcoin op Binance DEX, de gedecentraliseerde versie van Binance, te kunnen worden verhandeld is de overstap naar het platform. Tokens moeten namelijk op het BEP-2 protocol gebouwd zijn om op de beurs verhandeld te kunnen worden.

Steeds meer projecten stappen over naar de Binance Chain vanwege verschillende voordelen ten opzichte van andere platformen. Een van die voordelen is Binance DEX. Traders bezitten de cryptocurrencies die zij op deze exchange verhandelen daadwerkelijk, en hebben ieder een eigen private key.