Roger Ver, de bekende bitcoin cash (BCH) voorstander, kwam onlangs onder vuur te liggen. Volgens de voormalig eigenaar van bitcoin.com reageert de wereld veel te hevig op de uitbraak van het coronavirus (Covid-19).

“Als JIJ je zorgen maakt over het coronavirus, dan moet JIJ jezelf isoleren.

Laat de rest van ons met rust.”

Aldus Roger Ver, die daarnaast een afbeelding heeft geplaatst met dodenaantallen van andere ziektes dit jaar. Momenteel worden strenge quarantaine maatregelen in veel landen gehanteerd om de spreiding van het coronavirus af te remmen. Het aantal ziektegevallen stijgt zo hard dat ziekenhuizen in veel landen onder druk komen te staan. Ze hebben niet genoeg bedden en/of beademingsapparatuur voor alle patiënten en veel gezondheidsorganisaties en onderzoeksbureaus melden dat het dodenaantal nog exponentieel hard op kan lopen de komende maanden.

Daar lijkt Ver zich niets van aan te trekken. Hij geeft geen reden waarom hij niet aan zelf-quarantaine doet of het onnodig acht en krijgt daarom een bak van kritiek op Twitter over zich heen. Zo meldt cryptocurrency-handelaar Lowstrife het volgende:

“Jij van alle mensen zou juist exponentiële groei moeten begrijpen.”

Open-source fan Ladislav Stejskal zegt:

“Dit gaat niet over jou. Het gaat over mensen die jou moeten helpen als je ziek wordt en hun levens riskeren. Ga vrijwilligerswerk doen op een ICU-afdeling. Of beter nog, bedenk een technologie waarmee anderen zichzelf kunnen beschermen zonder hun privacy in gevaar te brengen.”

Zo zijn er nog honderden van dit soort reacties op het bericht van Ver. Ook miljardair John McAfee plaatste onlangs een dergelijk bericht op Twitter en ontving veel kritiek erover. Het lijkt erop alsof de beide heren niet helemaal de ernst van de situatie begrijpen.