Terwijl bitcoin (BTC) een diepe duikvlucht maakt, gaat het met de altcoins niet heel veel beter. Sterker nog, bitcoin wint nog steeds aan terrein terwijl de bitcoin koers sterk daalde de afgelopen 24 uur. Een nieuw altseizoen lijkt daarom nog zeer ver weg te zijn.

Een van de grootste dalers op dit moment is Bitcoin SV (BSV). De altcoin staat met 13,7% in de min en is daarmee $119,8 waard. Kijken we naar bitcoin cash (BCH) dan is ook daar een flinke daling te zien. BCH staat 10,5% in de min en is daarmee $289 waard.

Het feit dat de altcoins het minder doen is goed af te lezen aan de bitcoin dominantie. Dit gegeven geeft aan wat het aandeel van bitcoins marktkapitalisatie is van de totale marktkapitalisatie. De totale marktkapitalisaite staat op dit moment op $277,4 miljard en die van bitcoin op $182,5 miljard. Daarmee staat de bitcoin dominantie op 65,8%. 

Dit niveau werd voor het laatst in april 2017 gezien. Kortom, de dominantie van bitcoin is ongekend. Het blijft onduidelijk wanneer het volgende altseizoen komt aangezien de altcoins maar waarde blijven verliezen.

Terugkomend op bitcoin cash en bitcoin SV, het is goed mogelijk dat de tegenvallende prestaties van de altcoins het gevolg zijn van onder andere de hash war die eerder plaatsvond. BCH verloor tijdens deze hash oorlog meer dan de helft van zijn waarde, en zakte van $400 naar $150. Binnen de community vinden vaker ongeregeldheden plaats, zoals de hash war en de eerdere hard fork onder leiding van Craig Wright. Het is dan ook daarom dat veel investeerders de altcoins links laten liggen en meer vertrouwen hebben in de originele bitcoin.