De koers van bitcoin cash (BCH) zag er vorige week bearish uit met een aantal bearish signalen op de 4-uurs grafiek. Hier kwam tweede kerstdag echter verandering in met een stijgende BCH koers tot gevolg. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin cash $205,60 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Vlak na de vorige update begon bitcoin cash flink te stijgen. Hiermee kon BCH weer boven de $195 en $200 uit stijgen. Bovendien werden ook de 4-uurs 200- en 100-Moving Average (MA)-lijnen gebroken.

Uiteindelijk konden de bulls bitcoin cash tot een high van $215,80 stuwen, waarna de koers weer wat begon te dalen. Op het moment van schrijven lijkt BCH echter een mooie bounce te maken.

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek waren twee duidelijke bullish signalen te zien voordat BCH begon te stijgen. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) vormde op 26 december een bullish cross-over en de Relative Strength Index (RSI) steeg een dag later overtuigend door de 50 heen. Op 27 december begon de koers vervolgens aan een mooie opwaartse beweging.

Na het bereiken van de eerdergenoemde high bij $215,80 vormde de MACD vervolgens weer een bearish cross-over en zakte de RSI een dag later weer door de 50 waarmee de koers een aantal dagen begon te dalen; tot afgelopen nacht.

Bitcoin cash lijkt namelijk een bounce te maken bij de support van $195, waar ook de 4-uurs 100-MA zich bevindt. De koopdruk in dit prijsgebied nam flink toe en BCH kon binnen vier uur tijd van $195 naar $207,45 stijgen op Coinbase. Op de 4-uurs grafiek zorgt deze beweging voor bullish signalen op de MACD en RSI.

Dagelijkse grafiek

Ook op de hogere tijdsframe zorgt de recente beweging mogelijk voor bullish signalen. Zo blijft de bullish cross-over op de MACD die al op 22 december werd gevormd, intact. De RSI staat daarnaast op het punt om de 50 te doorbreken. Mocht de BCH koers verder stijgen dan ligt bij $230 het eerstvolgende obstakel. Hier bevindt ook de 100-dagen MA zich op dit moment. De $195 blijft voor nu een belangrijke prijszone die mogelijk als support kan fungeren.