Sinds eind oktober wist de bitcoin cash (BCH) koers aardig in waarde te stijgen vanaf de support bij $200 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Aan deze opwaartse beweging lijkt een einde te zijn gekomen nadat BCH begin november het weerstandsniveau bij $300 bereikte. Sindsdien is de BCH koers in een lichte neerwaartse trend terechtgekomen. 

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin cash op Coinbase $274,37. BCH bereikte vorige week de support bij $270 en wist vanaf prijsniveau, vlak boven de 4-uurs 100-Moving Average (MA) terug te stijgen naar de weerstand bij $300. Na dit prijsniveau getest te hebben zakte bitcoin cash echter weer terug richting de support bij $270, waar het zich nu bevindt. 

Met de beweging van de afgelopen week komt BCH onder de 4-uurs 100-MA terecht. Verder houdt na deze beweging ook de dalende trendlijn die BCH sinds begin augustus vormt, stand. Daarnaast valt ook op dat de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek in een dalende trend zit terwijl de koers zelf de weerstand bij $300 drie keer wist te testen. Dit duidt er mogelijk op dat de bulls kracht aan het verliezen zijn. 

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat de RSI ook in een neerwaartse trend zit en op het punt staat om de 50 te doorkruisen, een bearish signaal. Daarnaast toont de MACD een bearish cross-over. Voor nu is het voor de bulls zaak om de $270 stand te laten houden.

Mocht hen dit niet lukken dan is de kans groot dat de BCH koers richting de volgende belangrijke support bij $250 versnelt. Hieronder ligt het volgende support-niveau op ongeveer $230. 

Kijken we omhoog dan zien we dat de 100-MA op de 4-uurs grafiek mogelijk weerstand kan bieden welke zich op dit moment op $286 bevindt. Verder omhoog, bij ongeveer $295 ligt de dalende trendlijn waar de koers dus al meerdere malen weerstand ondervond. Iets verder omhoog, bij $300 ligt het volgende belangrijke obstakel.

Onlangs bleek uit het aantal Google-zoekopdrachten in Japan, dat de interesse in de altcoin in het land wellicht aan het afnemen is. De interesse in bitcoin (BTC) lijkt echter wel te groeien, aldus Google Trends.