Vorige week was te zien dat de bitcoin cash (BCH) koers binnen een groot symmetrisch driehoekspatroon handelde. Aangezien BCH zich vorige in de punt van dit patroon bevond, was een uitbraak mogelijk. Tot een explosieve uitbraak kwam het niet, wel is bitcoin cash door de onderzijde van het patroon gezakt en bevindt het zich nu bij een belangrijk support-niveau. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin cash $205,7 op cryptocurrency-exchange Coinbase. 

4-uurs grafiek

Heel even leek het er vorige week op dat de BCH koers aan de bovenzijde zou gaan uitbreken. Zo handelde de prijs vlak onder de weerstandslijn van het patroon en leek de bearish cross-over op de MACD ongedaan te worden gemaakt. Bovendien steeg de Relative Strength Index (RSI) boven de 50.

Zover kwam het echter niet. De volgende dag maakte de MACD weer een bearish cross-over en zakte de RSI weer door de 50. Niet veel later begon de koers aan een daling die BCH van een waarde van $215 naar een low van $203 op Coinbase bracht. 

Na een kleine stuiter handelt BCH nu weer naar beneden binnen een dalend trendkanaal, welke vooral op de uurlijkse grafiek goed zichtbaar is. Voor nu blijft de $200 een belangrijk support-niveau om in de gaten te houden. Bovendien bevindt de 4-uurs 100-Moving Average (MA) zich nu vlakbij de $210, welke daar dus voor weerstand kan zorgen in het geval van een nieuwe stijging.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek is de bullish cross-over op de MACD nog altijd intact, echter bewegen de signaal- en MACD-lijnen zich steeds dichter naar elkaar toe nu de koers iets daalt. De RSI staat daarnaast op 35 waarmee de situatie wellicht als bearish bestempeld kan worden. 

Mocht de $200 het de komende dagen houden dan kan BCH mogelijk herstellen richting de $210, waar de 4-uurs 100-MA zich nu bevindt. Zakt de koers door de $200 dan ligt pas bij $170 het volgende belangrijke support-niveau.