Op 15 november was het te lezen hoe bitcoin cash (BCH) bij de support bij $270 was aangekomen. De technische indicatoren op de hogere tijdframes toonden bearish signalen en een verdere daling bleef dus mogelijk. In dit artikel lees je alles over de recente ontwikkelingen omtrent de BCH-koers.

De bitcoin cash koers is uiteindelijk door de support bij $270 gebroken waarna het even support vond op de 200-moving average (MA) op de 4-uurs chart van cryptocurrency-exchange Coinbase. Na terug te zijn gestegen naar de nu weerstand bij $270 zakte de koers opnieuw terug, waarbij de 200-MA het dit keer niet hield. 

De supports bij $250 en $230 werden in de dagen erop gebroken en een maandelijkse low werd gevormd bij $191, vlak onder de support bij $200. Echter lijkt deze support het te houden met een terug stuiterende BCH koers tot gevolg. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin cash $209 op Coinbase. 

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat bitcoin cash support vond bij $200. De Relative Strength Index (RSI) is uit het overboughtgebied geklommen en heeft de 50 doorkruist, een bullish signaal. De MACD laat op zijn beurt een bullish cross-over zien, ook een bullish signaal.

Dagelijkse grafiek

Op de hogere tijdsframe is te zien dat de RSI uit het overbought-gebied is geklommen, maar dat de 50 nog niets is doorkruist. De RSI op de dagelijkse grafiek is op het moment van schrijven 33. De MACD zit nog in een dalende trend nadat het op 9 november een bearish cross-over maakte.

Voor nu is het voor de bulls zaak om de support bij $200 stand te laten houden. De eerstvolgende hindernis voor hen ligt bij $230, waarboven de koers mogelijk kan herstellen richting de $250. Een doorbraak door de support bij $200 kan echter een versnelling veroorzaken richting de $170.