Na de korte opleving op 22 december van de bitcoin cash (BCH) koers, is BCH weer terug bij af en lijkt de koers in een lichte neerwaartse trend terecht te zijn gekomen. In dit artikel lees je alles over de laatste ontwikkelingen en de huidige stand van zaken omtrent de bitcoin cash koers. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin cash $184,55.

BCH maakte op 17 december nog een behoorlijke duikvlucht nadat het door de support bij $200 was gezakt. Uiteindelijk werd support gevonden bij $170 waarna de koers weer kon stijgen en een aantal dagen vlak onder de $190 zijwaarts bleef handelen.

Op hetzelfde moment als bitcoin (BTC) en een aantal andere altcoins zoals ethereum (ETH) en litecoin (LTC), steeg bitcoin cash op 22 december flink in waarde. Het wist dankzij deze opleving de weerstand bij $200 te testen, welke niet werd doorbroken. Na kort hieronder te hebben gehandeld corrigeerde de koers weer terug naar beneden.

4-uurs grafiek

Op deze tijdsframe is te zien dat bitcoin cash na het aantikken van de $200 in een neerwaartse trend is beland. Dit plaatje wordt bevestigd door de Moving Average Convergence Divergence (MAC), die in een bearish cross-over heeft gemaakt, en de Relative Strength Index (RSI), die door de 50 is gezakt en in een neerwaartse trend zit.

Het prijsgebied waarin BCH nu handelt, is het prijsgebied waar het voor de opleving van 22 december lang zijwaarts handelde. Zakt de BCH koers door dit gebied dan zou de $170 weer opgezocht kunnen worden, de low voor de maand december.

Dagelijkse grafiek

Op de hogere tijdsframe is te zien dat de RSI nog altijd laag staat, wat aangeeft dat de bears mogelijk nog steeds de overhand hebben. De MACD vormt op zijn beurt een bullish cross-over als gevolg van de recente opleving. Het blijft echter afwachten of deze intact blijft nu de BCH koers weer naar beneden is gecorrigeerd.