Bitcoin cash (BCH) heeft het moeilijk. Al sinds 10 juli vormt de bitcoin cash koers een dalende trendlijn op de 4-uurs grafiek. Op de kortere termijn zijn er echter wat bullish signalen te bekennen. Op dit moment vormt bitcoin cash een symmetrisch driehoekspatroon met een mogelijke uitbraak aanstaande. 

Bitcoin cash staat op dit moment als een van de weinige in de plus. De nummer 5 cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie staat 2,2% in de plus en is daarmee $313,5 waard. De afgelopen tijd was de richting van de bitcoin cash koers echter in een duidelijke neerwaartse trend.

Bitcoin cash wist de afgelopen dagen van een prijsniveau van $283 tot boven de $300 te stijgen. Het lijkt er nu echter op dat de koers weerstand tegenkomt bij de 100-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek. 

Daarnaast vormt BCH op de 4-uurs grafiek een symmetrische driehoek, een patroon te herkennen aan een support- en resistance-lijn die naar elkaar toe lopen. Dit toont aan dat er een zekere vorm van evenwicht ontstaat op de markt. Het gevolg is vaak een uitbraak.

Dit kan zowel naar boven als naar onder zijn. Kijken we naar de lange termijn dan zien we dat de BCH koers in een opwaartse trend zit. Een uitbraak naar boven toe is dan ook zeker mogelijk. 

Voor nu ligt de eerstvolgende resistance op $330 en de 100-MA op de 4-uurs grafiek. Deze lijn ligt op ongeveer $320. Aan de onderkant zijn de belangrijkste support-niveaus de $310 en $275.