De bitcoin cash (BCH) koers heeft de afgelopen dagen een flinke duikvlucht gemaakt. Net als de overgrote meerderheid van de cryptocurrencies in de cryptomarkt ging de koers hard onderuit en bereikte het lows die al in maanden niet meer zijn gezien. Na support te hebben gevonden lijkt BCH nu echter weer enigszins te herstellen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin cash $184,8 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

4-uurs grafiek

De bitcoin cash koers handelde van 9 december tot en met 16 december vooral zijwaarts, vlak boven de support bij $200. Deze support werd echter uiteindelijk gebroken waarna de koers in twee grote stappen de diepte opzocht.

Zoals verwacht vormde het prijsniveau bij $170 uiteindelijk support, welke BCH twee keer testte. BCH stond in april van dit jaar voor het laatst op dit prijsniveau. Gisteren zette bitcoin cash echter weer het herstel in en wist het weer terug te stijgen naar een high van $191,90 op Coinbase. Kortom, het zijn volatiele tijden op de cryptomarkt.

Kijkend naar de technische indicatoren zien we dat de MACD op dit tijdsframe een bullish cross-over heeft gevormd en dat de Relative Strength Index (RSI) uit het oversold-gebied is geklommen, beide bullish signalen. Mocht het de BCH koers lukken om de RSI door de 50 heen te laten breken dan zou dit nog een bullish signaal zijn. De RSI op de 4-uurs grafiek staat op dit moment op 40.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek zijn de signalen minder bullish. Zo staat de RSI nog altijd laag op 33 na kort in het oversold-gebied te hebben gestaan. De MACD heeft daarnaast nog geen bullish cross-over gevormd waarmee de bullish signalen op dit tijdsframe nog schaars zijn.

Voor de kortere termijn lijkt het er nu op dat de $190 enige weerstand biedt. Een uitbraak boven dit niveau kan een verder herstel richting de belangrijke weerstand bij $200 betekenen. Zakt de koers opnieuw terug dan is de $170 nog steeds het support-niveau om in de gaten te houden. In het geval dat bitcoin cash door dit prijsniveau heen zakt zal de volgende belangrijke support zich pas bij $150 bevinden.