Op basis van een aantal positieve berichten blijkt dat het bijzonder goed gaat met bitcoin cash (BCH). Het project was onderwerp van een aantal nieuwsberichten omtrent acceptatie en fundamentals zoals stijgende transactievolumes. In dit artikel lees je over een aantal van deze bullish ontwikkelingen binnen het Bitcoin Cash-ecosysteem.

Zo kunnen Zweden nu heel gemakkelijk bitcoin cash (BCH) kopen via Handlekrypto. De startup is een dochteronderneming van Keys4coins. Zweden kunnen via de website nu onder andere bitcoin cash kopen met hun bankkaart en hoeven zich daar niet voor te registreren. Zij kunnen zich gemakkelijk identificeren via het bankidentiteitssysteem dat in Zweden gebruikt wordt.

Ook op de eilanden van het Verenigd Koninkrijk was er goed nieuws te bekennen. De Schotse bierbrouwer Brewdog staat investeerders nu namelijk in staat om met onder andere bitcoin cash in de brouwerij te investeren. Eerder investeerde 114.000 investeerders al middels traditionele valuta, met het project “Equity for Punks” hoopt de brouwerij nu ook jongeren aan te kunnen trekken.

In Zwitserland kunnen beleggers nu ook in BCH investeren middels het eerste bitcoin cash ‘exchange-traded product’. Dit is een investeringsvehikel waarvan de waarde is gebaseerd op de altcoin. De traditionele beurs Six zal het product noteren welke terug te vinden is onder de ticker ABCH.

Dan is er tenslotte nog de fundamental die als muziek in de oren klinkt voor bitcoin cash HODL’ers. Volgens de onderzoeker Peter Ryan van Ryan Research is de chain van Bitcoin Cash namelijk de op een na kostbaarste chain van alle cryptocurrencies. Dit houdt in dat de daadwerkelijke waarde die in het netwerk omgaat enorm is, wat neerkomt op ongeveer $2 miljard per dag. “Hoewel Bitcoin Cash vijfde is op basis van marktkapitalisatie, staat het op basis van het transactievolume nu 2de,” aldus Ryan.