Bitcoin cash (BCH) bereikte onlangs een 6-maanden hoogtepunt nadat het door de weerstand bij $350 kon breken. De situatie op de kleinere tijdsframes werd echter overbought waarna de BCH koers weer terugzakte. Uiteindelijk is de koers door een aantal supports gebroken om vervolgens weer te stijgen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin cash $386 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Het koersverloop van de afgelopen week was aardig volatiel. Zo handelde bitcoin cash een tijdje boven de support bij $330 en zakte het hier op 23 januari doorheen. Zoals verwacht bood de $300 steun. Bovendien bevond ook de 4-uurs 100-Moving Average (MA) zich in dit prijsgebied. BCH kon boven de 100-MA blijven en steeg uiteindelijk weer terug boven de $330 en $350.

Op de 4-uurs grafiek kwam de Relative Strength Index (RSI) echter weer in het overbought-gebied en stuit bitcoin cash opnieuw op weerstand vlak onder de $400. Op de 4-uurs grafiek staat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) daarnaast op het punt om een bear cross te vormen. De situatie blijft hiermee onzeker.

Zoomen we uit naar de dagelijkse grafiek dan wordt dit beeld bevestigd. De koers lijkt niet verder door te kunnen breken en de MACD staat op het punt een bear cross te vormen. Mogelijk zal de komende uren al blijken of dit ook daadwerkelijk tot een correctie leidt. Een andere mogelijkheid is een periode van consolidatie vlak onder deze weerstandszone.

Op dit moment is het prijsniveau van $350 belangrijk om in de gaten te houden. Bij een eventuele correctie zou hier namelijk steun gevonden kunnen worden. Hieronder zou de $340 steun kunnen bieden, dit is waar de 4-uurs 100-MA zich bevindt. De eerstvolgende weerstand lijkt op dit moment bij $400 te liggen.