Vorige week was te zien dat bitcoin cash (BCH) de weerstand bij $250 kon testen, maar hier niet doorheen kon breken. Na een aantal dagen vlak onder dit prijsniveau te hebben gehandeld probeerden de bulls het op 10 januari nogmaals. En zoals je aan het huidige prijsniveau kan zien, deden zij dit met succes; op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin cash $315,50 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Op de 4-uurs grafiek waren vorige week een aantal bearish signalen te zien. Zo bewoog de Relative Strength Index (RSI) steeds lager en vormde de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bear cross. Uiteindelijk hield de RSI echter stand in het bullish gebied nadat de koers een aantal dagen zijwaarts handelde. Uiteindelijk kon BCH op 10 januari de weerstand bij $250 doorbreken.

Deze stijging bracht de RSI op de 4-uurs grafiek in het overbought-gebied waarna de koers even consolideerde. Op 13 januari zette BCH zijn weg opwaarts voort. Een uiteindelijke high werd gevormd bij $367 op Coinbase. Een flinke stijging dus!

Kijkend naar de huidige situatie is te zien dat de RSI op de 4-uurs grafiek weer in het overbought gebied was beland als gevolg van de recente stijging. Als gevolg is de BCH koers weer iets gecorrigeerd en vormt de MACD weer een bear cross. De RSI staat echter vooralsnog in het bullish gebied.

Op de dagelijkse grafiek is daarnaast te zien dat de RSI pas na de recente stijging naar de eerdergenoemde high in het overbought gebied terecht is gekomen. De RSI lijkt nu weer te dalen en ook op de MACD is te zien dat het opwaartse momentum van de afgelopen dagen aan het afnemen is. De bullish cross-over die op 27 december werd gevormd blijft echter nog wel intact, al lijkt dat momentum nu dus iets af te nemen.

Voor nu blijft de $350 het eerstvolgende belangrijke obstakel. Hierboven zal de $400 de volgende hindernis vormen. Mocht BCH verder terugzakken dan is het prijsgebied bij $300 een belangrijke steun. Zakt bitcoin cash hier doorheen dan kan de $250 mogelijk steun bieden.