De afgelopen week was een week van stijgingen voor bitcoin cash (BCH). De altcoin stuiterde op 3 januari nog van de support bij $195 en kon vervolgens de weerstand bij $200 breken. Daarna ging het hard voor de bitcoin cash koers. Op het moment van schrijven is de prijs van BCH $237 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Na het doorbreken van de $200 zette de BCH koers de weg omhoog voort. Zoals verwacht hadden de bulls enige moeite met de $230, waar op dat moment ook de 100-dagen Moving Average (MA) zich bevond. Bitcoin cash handelde uiteindelijk ongeveer twee dagen vlak onder deze weerstandszone maar kon op 6 januari uitbreken.

Uiteindelijk konden de bulls bitcoin cash tot een high van $255 drukken, maar de prijszone bij $250 bleek een te sterke weerstand te zijn. de traders die hun trade goed timede en bij $195 instapten, zagen hun bitcoin cash sinds 2 januari met ruim 28% in waarde stijgen.

Nu heeft bitcoin cash een stap terug gedaan na het bereiken van de eerdergenoemde weerstand bij $250. Op de 4-uurs grafiek is te zien dat BCH al een tijdje in de zone tussen $250 en $230 handelt. De Relative Strength Index (RSI) bevindt zich nog altijd in de bullish zone op 54, maar lijkt een neerwaartse beweging te maken. Daarnaast heeft de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bearish cross gevormd. Een retrace, zoals we die sinds midden december als zo’n drie keer eerder hebben gezien, behoort dan ook tot de mogelijke koersbewegingen.

Op de dagelijkse grafiek is tevens te zien dat de RSI zich nog altijd in het bullish gebied bevindt maar lijkt te dalen. De MACD toont daarnaast een afnemend opwaarts momentum. Door deze signalen is de support bij $230 belangrijk om in de gaten te houden. Hieronder ligt de eerstvolgende belangrijke support bij ongeveer $210. Omhoog blijft de $250 het belangrijkste obstakel voor de bulls.