In de afgelopen dagen handelde bitcoin cash (BCH) onder de weerstand op $325. BCH daalde onder de support op $300 en de 55-moving average (MA) op de 4-uursgrafiek. Het support-gebied van $288 tot $290 fungeerde echter als een sterke koopzone. De bears hadden het lastig om het momentum onder de $290 te vergroten waardoor de herstelde.

Een low werd gevormd op ongeveer $290 waarna de prijs weer boven de $295 klom. Vervolgens wist bitcoin cash ook boven de $300 en $305 uit te breken. Nu lijkt de BCH koers echter sterke weerstand tegen te komen tussen de $313 en $315. Bovendien wordt er een bearish trendlijn gevormd met weerstand bij $313 op de 4-uurgrafiek.

De 55-MA bevindt zich op $313 en dus in de buurt van die trendlijn. Een uitbraak boven dit weerstandsgebied kan er daardoor voor zorgen dat de BCH koers hard richting de volgende weerstand op $325 kan gaan stijgen. Bij nog verdere stijgingen is de volgende hindernis de $345.

Mocht de koers gaan dalen wanneer het de bulls niet lukt de koers boven dat sterke weerstandsgebied te krijgen, dan kan BCH terugzakken naar de support op $300. De belangrijkste support ligt echter nog een stukje lager in de buurt van de $290. Zakt bitcoin cash ook hier doorheen dan kan er een verdere daling naar een BCH koopprijs tot de $270 plaatsvinden.

Voor nu ziet het er in ieder geval naar uit dat bitcoin cash eerst door die sterke weerstand heen moet breken voordat er verdere stijging plaats kunnen vinden. Nieuwe dalingen blijven dus ook zeker mogelijk.