Bitcoin cash (BCH) handelt al een lange tijd vooral zijwaarts. Na bij $200 support te hebben gevonden, is BCH weer iets in waarde gestegen, echter vormt het nu wel een symmetrisch driehoekspatroon waarvan het zich in de punt bevindt. Een mogelijke uitbraak dreigt dan ook op dit moment. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin cash $212 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

4-uurs grafiek

Bitcoin cash wist eind november tot een high van $227 op cryptocurrency-exchange Coinbase te stijgen. Vervolgens daalde BCH echter weer om vlak boven de $200 support te vinden. Sindsdien vormt de koers een symmetrisch driehoekspatroon. 

De 4-uurs grafiek toont BCH in de punt van dit patroon, vlak onder de 100-Moving Average (MA). De Relative Strength Index (RSI) staat daarnaast vlak onder de 50 en bevindt zich op 48. Mocht de RSI de 50 doorbreken dan zou dit een bullish signaal zijn. De MACD toont op zijn beurt een bearish cross-over, al gaat het nog niet om een overtuigende doorkruising. 

Dagelijkse grafiek

Hetzelfde beeld van BCH binnen een symmetrische driehoek is ook duidelijk zichtbaar op de dagelijkse grafiek. De RSI wist eind november uit het oversoldgebied te kruipen maar kon sindsdien niet verder stijgen. De RSI op de dagelijkse grafiek is op dit moment 38. 

De MACD toont juist een bullish cross-over. De laatste keer dat dit op de dagelijkse grafiek gebeurde steeg BCH van $215 naar een high van $291. 

In de situatie dat het de bulls lukt om bitcoin cash aan de bovenzijde van het patroon en de 4-uurs 100-MA uit te laten breken, dan zal het volgende belangrijke obstakel bij $230 liggen. Bij $250 ligt hoogstwaarschijnlijk sterke weerstand. Op dit prijspunt bevinden zich namelijk zowel de 50- als 100-dagen MA. Zakt BCH aan de onderzijde van het patroon dan zou de $200 support kunnen bieden.