Het is de bitcoin cash (BCH)-koers afgelopen week gelukt om de weerstand bij $350 te doorbreken. De uitbraak bleek echter niet duurzaam waardoor bitcoin cash weer terug is gezakt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin cash $336,75 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Vorige week was te zien dat bitcoin cash even terugzakte na het testen van de weerstandszone bij $350. Niet lang daarna kon BCH echter opnieuw stijgen en uiteindelijk werd de $350 gebroken. De koers versnelde vervolgens richting de volgende weerstand bij $400. Een high werd neergezet bij $405 op Coinbase.

Hier bleek de weerstand echter te sterk voor een nieuwe uitbraak. Bovendien kwam de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek in het overbought-gebied terecht. De BCH koers begon te dalen waarmee de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bear cross vormde.

BCH zakte uiteindelijk weer terug onder de $350. Vooralsnog kan bitcoin cash in de buurt blijven van dit prijsniveau. Echter zijn er wel een aantal bearish signalen waar te nemen. Zo is de RSI op de 4-uurs grafiek door de 50 gezakt en toont de MACD een versnellend neerwaarts momentum.

Op de dagelijkse grafiek staat de MACD daarnaast op het punt om een bear cross te vormen en daalt de RSI verder terug. Hiermee bestaat de kans dat BCH verder terugzakt. De belangrijkste support-zone om in de gaten te houden is de $300. Mocht bitcoin cash toch weer gaan stijgen dan vormt de $350 nog steeds het belangrijkste obstakel met daarboven een weerstandszone op $400.

Het lijkt er op dit moment nog steeds op dat bitcoin cash de bodem heeft bereikt van de neerwaartse beweging die in juni 2019 inzette. De koers zag de high, welke BCH op 18 januari vormde van $400, voor het laatst in juli 2019.