De dagelijkse grafiek van bitcoin cash (BCH) geeft op korte termijn een bearish beeld weer. Dit volgt op de vorming van een bearish flag-patroon. Dankzij de sterke stijging van afgelopen april wisten de bulls BCH boven de grote weerstandsniveaus te drukken. Een sterke correctie bracht de koers weer terug omlaag.

De prijs brak aanvankelijk boven de weerstandsniveaus op $240 en $300. Ook de $320 en $400 werden overwonnen door de bulls. De sterke rally brach BCH uiteindelijk boven de $480 en $500. Uiteindelijke piekte BCH op $514,90 waardoor de $520 een brug te ver leek te zijn.

Op dat moment namen de bears de controle weer over van de bulls. Aan het einde van juni begon een sterke correctie. De dalingen drukten bitcoin cash onder de dagelijke 50 en 100-moving average (MA).

Door de correctie daalde de prijs terug onder support van $400. De bears drukten de koers uiteindelijk onder de $300. Ook de support op $280 bleek niet sterk genoeg. Een low werd gevormd op $255. Een klein herstel werd vanaf hier ingezet.

Het lichte herstel binnen een bearish flag-patroon bracht de koers terug boven $300 en $340. Desalniettemin bleven de bears grotendeels de controle houden en voorkwamen zij een verdere stijging.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin cash (BCH) $331,1 nadat de koers in de afgelopen 24 uur 0,5% in waarde daalde. Wel blijft BCH hiermee stevig op de vierde plek op basis van marktkapitalisatie staan, boven litecoin (LTC).