Na de mysterieuze tweet gisteren van cryptocurrency-beurs Binance, leek het erop dat het mainnet van de Binance Chain gelanceerd was. En na berichtgeving gistermiddag werd deze verwachting bevestigd. Binance wist daarnaast ook het eerste project over te halen om naar de nieuwe blockchain van Binance te verhuizen.

Al langere tijd wordt de Binance Chain getest door het team van ontwikkelaars van Binance. Op de blockchain wil Binance een volledig gedistribueerd ecosysteem uitzetten. Binance Coin (BNB) zal daar de native cryptocurrency van zijn.

De blockchain heeft een eigen tokenstandaard, de BEP2-standaard. Op dit moment is BNB nog gebaseerd op het tokenstandaard van Ethereum, het ETH20-standaard. Rond 23 april zal BNB worden overgezet naar de Binance Chain. Daarnaast probeert Binance andere crypto-projecten over te halen om naar Binance Chain te verhuizen. In een verklaring schreef de beurs:

“Binance.com zal op zijn vroegst op 23 april 2019 helpen bij de BNB mainnet-swap. Als alles werkt zoals bedoeld, kunnen gebruikers een Binance Chain-adres opgeven voor opnameaanvragen van BNB. De opname zal dan fungeren als een mechanisme om ERC20 BNB-tokens om te zetten in BEP2 BNB-tokens die behoren tot Binance Chain.”

Het eerste project dat naar Binance Chain zal verhuizen is Mithril (MITH). Het social media-project is op dit moment nog op de Ethereum blockchain gevestigd, maar zal dus het eerste project zijn dat naar Binance Chain zal verhuizen.

Binance Chain zal de basis bieden voor de gedecentraliseerde versie van Binance, Binance DEX. Een gedecentraliseerde beurs brengt verschillende voordelen. Zo krijgen traders onder andere een eigen private key, iets wat bij andere crypto-beurzen niet het geval is. Dit zorgt voor een grote risico aangezien deze beurzen zelf de private keys van hun klanten beheren. Wanneer Binance DEX precies gelanceerd zal gaan worden is op dit moment nog niet duidelijk.

Dankzij het positieve nieuws is Binance Coin hard op weg om zijn All Time High van ongeveer $24 te testen. Op het moment van schrijven is BNB $21,70 waard na ruim 5% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur.