Een bekende acteur uit de populaire TV-serie Game of Thrones heeft zich bij een bijzonder cryptocurrency-project gevoegd. Jerome Flynn, de acteur achter de personage “Bronn”, gaat als lid van de adviesraad van het project advies geven over de ontwikkeling van het project. VeganNation is van plan een internationale marktplaats te bieden aan veganisten die veganistische producten willen veranderen.

Het Israelische project ontwikkeld een “volledig functionerend ecosysteem”, gebaseerd op blockchain-technologie. Zodoende hoopy VeganNation 100% milieuvriendelijke producten te kunnen bieden aan veganisten wereldwijd.

Flynn, een bekend vegetariër en dierenactivist, is beschermheer van de Vegetarian Society in het Verenigd Koninkrijk. De acteur liet in een reactie weten:

“VeganNation is de basis van een internationale veganistische economie die het op een veganistische manier van leven eenvoudiger, goedkoper en beter maakt voor de aarde en de ziel van iedereen. VeganCoin zal veel meer mensen veganisten laten worden en daarmee bijdragen aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk.”

VeganCoin is de cryptocurrency van het ecosysteem. Met de crypto kunnen veganisten betalen voor dergelijke producten. VeganCoin ging in april in de voorverkoop. Van de opbrengst wordt 10% gereserveerd voor de validators die transacties binnen het ecosysteem zullen valideren.

Aangezien het platform op blockchain-technologie gebaseerd is kunnen producten stap voor stap getraceerd worden. Zo kunnen gebruikers precies nagaan of een product inderdaad volledig veganistisch is. Het uiteindelijke doel is ook om een social media-platform en een mobiele applicatie te lanceren.

Blockchain-technologie wordt vaak door ook grote bedrijven benaderd om bijvoorbeeld de supply chain te innoveren. Door deze technologie kan allerlei belangrijke informatie over het productieproces worden opgeslagen in de blockchain, die voor iedereen toegankelijk is.