Onlangs deelde een panel aan cryptocurrency- en blockchainexperts haar verwachting van de toekomst voor digitale actviva. Het panel van The Oracles bestaat uit ’s werelds top-ondernemers en CEO’s en dit selecte groepje mensen houdt er een positief sentiment op na voor de lange termijn. Zo is het panel van mening dat cryptocurrencies uiteindelijk meer tractie zullen krijgen, legitiemer zullen worden en meer manieren van gebruik zullen kennen.

De CEO van AE Studio, een bedrijf dat zich specialiseert in web development en consultancy, beweert dat crypto op de lange termijn een rooskleurige toekomst tegemoet gaat. Zo zegt hij:

We zijn continu onder de indruk van de progressie en innovatie die plaatsvindt in deze sector. Blockchain-technologie evolueert snel en wordt steeds belangrijker; dus ik denk dat crypto een uitmuntende langetermijninvestering is, ondanks het hoge risico.

Lorenzo Pellegrino, CEO van meerdere bedrijven bevestigt de tegenvallende crypto-markt van dit moment, maar geeft aan dat de groei van infrastructuren ten behoeve van crypto-platformen gestaag doorgaat.

De mede-oprichter en CEO van Cred geeft ook een interessant gegeven aan. Zo zegt hij:

Bitcoin is al 378 door journalisten dood verklaard en 40 keer daarvan dit jaar. Maar Bitcoin zal niet sterven omdat het beter te vertrouwen is dan de meeste valuta die door de overheid worden uitgegeven. Er is geen tussenpersoon. En in een wereld die vol zit met gefaalde financiële tussenpersonen is dat nogal een ding.

Bovenstaande uitspraak wordt aangevuld door Johann Polecsak, mede-oprichter en CTO van QAN blockchain platform. Hij zegt dat massa-adoptie begint zodra de nieuwe technologie workflows en routine-processen van bedrijven verbetert:

Toen het internet begon, moesten bedrijven de technologie integreren om content te leveren aan consumenten. Dat is het stadium waarin we ons nu met cryptocurrency in bevinden, maar we missen platformen waarmee bedrijven op wereldwijde schaal kunnen opereren.

Alex Althausen, CEO van StormGain – een cryptocurrency-handelsplatform, ging in op de vergelijking die meer dan eens is gemaakt: de dot-com bubbel. Vaak genoeg is de bubbel aangehaald om aan te geven dat de koersen van cryptocurrencies in elkaar zouden klappen om nooit meer te herrijzen. Althausen haalt aan dat aandelen van Amazon in 1997 meer dan $300 waard waren, maar toen crashte tot onder de $6. Nu is een aandeel van Amazon echter $1.789 waard. You do the math.

Het mag duidelijk zijn wat het panel van de toekomst verwacht; Bitcoin is niet meer weg te denken!