UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, heeft een cryptocurrency-fonds gelanceerd ter ondersteuning van open source-technologie “voor kinderen en jongeren over de hele wereld.” 

Volgens de officiële aankondiging gepubliceerd op 8 oktober werd UNICEF de eerste VN-organisatie “die transacties in cryptocurrency ontvangt en maakt”, namelijk in bitcoin (BTC) en ether (ETH). UNICEF-directeur Henrietta Fore zegt:

“Dit is een nieuwe en spannende onderneming voor UNICEF. Als digitale economieën en valuta’s het potentieel hebben om het leven van de komende generaties vorm te geven, is het belangrijk dat we de mogelijkheden die ze bieden onderzoeken. Daarom is de oprichting van ons Cryptocurrency Fund een belangrijke en welkome stap voorwaarts in humanitair en ontwikkelingswerk.”

Na de aankondiging was de Ethereum Foundation, een Zwitserse non-profitorganisatie, de eerste die een donatie deed aan het nieuwe cryptocurrency-fonds. Aya Miyaguchi, uitvoerend directeur van de Foundation, zei naar verluidt dat 100 Ethers – ongeveer $18.000 af te lezen aan de ethereum koers – via het nieuwe partnerschap aan UNICEF zijn gedoneerd.

Deze donaties “zullen ten goede komen aan drie begunstigden van het UNICEF Innovation Fund” en “een project gecoördineerd door het GIGA-initiatief om scholen over de hele wereld met internet te verbinden”, aldus de aankondiging. Miyaguchi voegde daar aan toe:

“We willen het onderzoek en de ontwikkeling van het Ethereum-platform ondersteunen en de gemeenschap laten groeien van degenen die profiteren van een technologie die de komende jaren talloze levens en industrieën zal verbeteren.”