De Democratische presidentskandidaat Andrew Yang zegt dat het invoeren van duidelijkere en heldere regulering omtrent cryptocurrencies een prioriteit voor hem is.

Yang is bekend van het idee dat hij een zogenaamd basisinkomen stelsel wil invoeren in de Verenigde Staten. Hij wil iedere burger $1.000 per maand uitbetalen, een voorstel dat niet bij iedereen goed in de smaak valt.

Op 29 januari zegt Yang het volgende in een interview met persbureau Bloomberg:

“Op dit moment zitten we vast aan deze mengelmoes van behandelingen verschillend van staat tot staat en het is slecht voor iedereen. Het is slecht voor innovators die in deze ruimte willen investeren.

Dus dat zou mijn prioriteit zijn: duidelijke en transparante regels, zodat iedereen weet waar ze in de toekomst naartoe kunnen en zodat we concurrerend kunnen blijven.”

Verder zegt Yang dat de VS zou moet investeren in de crypto sector om competitief te blijven. Blockchain heeft namelijk zeer veel potentie:

“De onderliggende technologie van cryptocurrency heeft enorm veel potentie en we zouden erin moeten investeren.”

Aldus Yang, die denkt dat beperkingen via strenge regulering mensen niet zal weerhouden om te investeren in cryptocurrencies als ze dat willen:

“De mensen die op dit moment in deze valuta investeren vinden hoe dan ook een manier om dit te doen. Ik denk niet dat je dit kan tegenhouden met regulering ook al zou je het proberen.”

Yang bracht vorig jaar nog een blogpost uit waarin hij uitlegt hoe hij de regelgeving omtrent cryptocurrencies zou toepassen.

Yang toont een hele andere houding tegenover cryptocurrencies dan de huidige Amerikaanse regering. President Trump zei vorig jaar op Twitter dat hij geen fan is van bitcoin (BTC).

Alhoewel Yang groeit qua populariteit is hij momenteel niet een van de grote favorieten onder de democraten. Het lijkt er vooralsnog op dat die strijd zal gaan tussen voormalig vicepresident Joe Biden en Bernie Sanders, die steeds dichterbij lijkt te komen.