36% van midden- en kleinbedrijven (MKB’s) accepteert inmiddels betalingen met cryptocurrency in de Verenigde Staten. Dat meldt een nieuw onderzoek van Hartford Steam Boiler (HSB), een Amerikaans verzekeringsbedrijf, gepubliceerd op 16 januari:

HSB onderzocht samen met Zogby Analytics 509 Amerikaanse small and medium enterprises (SME’s), oftewel klein en middelgrote ondernemingen (MKO). Uit het onderzoek blijkt dat van de 36% dat cryptocurrencies accepteert 59% al eens crypto aangeschaft heeft voor eigen gebruik.

Daarnaast accepteert 47% van nieuwe bedrijven, die in de afgelopen vijf jaar of minder zijn opgestart, cryptocurrencies in vergelijking met maar 21 procent van bedrijven die al 20 jaar of ouder zijn.

Timothy Zeilman, vicepresident van HSB, meldt dat digitale valuta de snelste betaalmethode zijn en lagere transactiekosten bieden. Toch geeft hij ook een kanttekening: er is namelijk een risico op cyberfraude en cyberaanvallen:

“Cybercriminelen volgen het geld en fraude kan een serieus probleem zijn. Een aantal exchanges zijn gehackt of verduisterd en miljoenen dollars zijn verloren gegaan. Kleinere bedrijven, vooral beginnende bedrijven, kunnen het zich niet veroorloven om bedrogen te worden.”

Aldus Zeilman, die aangeeft dat HSB zich specialiseert in cyberverzekeringen en diensten. Deze cybercriminelen zouden verschillende methodes hanteren om kleine bedrijven kapot te maken, zoals hacks, malware en phishing. Tevens staan kleine bedrijven er vaak alleen voor omdat de markt nog weinig gereguleerd wordt.

Zeilman waarschuwt kleine bedrijven zich dan ook goed voor te bereiden alvorens ze cryptocurrency accepteren:

“Eigenaren van kleine bedrijven moeten alles wat ze kunnen leren over de technologie voordat ze cryptocurrency accepteren. En ervoor zorgen dat ze een sterke gegevensbeveiliging en verzekering hebben om te beschermen tegen cyberfraude en financieel verlies.”