De toename van de hoeveelheid cryptocurrency-wallets in de wereld zit al minstens drie jaar lang in een uptrend. Dat blijkt uit nieuwe data van Statista Charts, opgemerkt door de Sygnum Bank op 20 februari:

Op de grafiek is te zien dat de adoptie van crypto-wallets tussen de 2016 en 2019 al drie jaar lang gestaag toeneemt. In het derde kwartaal van 2016 waren er nog minder dan 10 miljoen geregistreerde wallets, in het derde kwartaal van 2019 is dat aantal met 300 procent toegenomen naar meer dan 40 miljoen wallets.

In eerste instantie lijkt het erop dat het aantal nieuwe mensen dat de markt betreedt sterk toe blijft nemen. Toch moet men rekening hier houden dat hoogstwaarschijnlijk niet elke wallet ook een aan ander persoon gekoppeld is. Er zullen meerdere investeerders met meerdere wallets zijn. Vooral actieve handelaren en mensen die zich zorgen maken om privacy hebben de neiging meerdere wallets te gebruiken.

Volgens gegevens van blockchain-analysebedrijf Chainalysis wordt maar een derde van de 42 miljoen wallets ook daadwerkelijk actief gebruik van gemaakt om mee te handelen. De andere twee derde wordt gebruikt om bitcoin (BTC) mee vast te houden voor een langere periode. In andere woorden: bitcoin wordt veel gebruikt als oppotmiddel, wat ook wel bekend staat als hodling in de wereld van crypto.

Vanochtend was al op SATOS te lezen dat de koers van bitcoin (BTC) gisteren in een lichte stijging zat terug richting de psychologie barrière van $10.000. Echter lukte het niet om door de weerstand van $9.800 heen te breken en daalde de koers weer omlaag naar $9.660 op het moment van schrijven. De rest van de altcoin-markt toont een dergelijke koersbeweging vandaag.