Het is nu mogelijk om bij een Burger King in Venezuela met verschillende cryptocurrencies te betalen.

Een Burger King vestiging in de hoofdstad Caracas werkt samen met Cryptobuyer, een Spaanstalige financiële dienstverlener, en accepteert nu de volgende cryptocurrencies voor betalingen: bitcoin (BTC), ether (ETH), litecoin (LTC), dash (DASH), binance coin (BNB) en de tether (USDT) stablecoin.

Cryptobuyer bevestigt het nieuws in een Twitterbericht gepubliceerd op 30 december 2019:

Daarnaast blijkt uit een blogpost van Dash, gepubliceerd op 31 december, dat Burger King van plan is om in nog eens 40 vestigingen in Venezuela in 2020 cryptocurrencies aan te nemen. Ryan Taylor, CEO van Dash Core Group, zegt het volgende in het artikel:

“Het gebruik van Dash blijft snel groeien in Venezuela, omdat het een alternatief biedt dat een betrouwbaardere betaalmethode en oppotmiddel is. We werken graag samen met Cryptobuyer om het Dash-ecosysteem verder te laten groeien en Burger King en zijn klanten te bedienen.”

Cryptobuyer is een financiële dienstverlener voor cryptocurrencies, gevestigd in Panama, die conversies van crypto aanbiedt aan bedrijven en ze vervolgens uitbetaalt in fiatvaluta. Tevens beheert het bedrijf een aantal bitcoin ATM’s (geldautomaten) in Zuid- en Midden-Amerika.

Een paar Burger King vestigingen in Nederland en Duitsland accepteerde bitcoin al eerder, maar de experimenten waren destijds maar van korte duur. In Rusland experimenteerde Burger King zelfs met een eigen cryptocurrency, genaamd: de WhopperCoin (WHO).

Venezuela zit al enige tijd met een zware economische crisis te kampen. Het land heeft een eigen cryptocurrency uitgebracht, de Petro, gekoppeld aan oliereserves uit het land. De controversiële cryptocurrency heeft echter nog niet veel succes gezien.

Venezuela zag onlangs, net als Argentinië, nieuwe records van handelsvolume met bitcoin in het land. Echter is dat het gevolg van de economische situaties in de landen en zegt het waarschijnlijk meer over de zwakte van de fiatvaluta’s dan over de adoptie van bitcoin.