Sri Shivananda, de CTO van PayPal, gelooft dat cryptocurrencies als bitcoin (BTC) nog een lange weg te gaan hebben voordat ze massaal gebruikt zullen worden. Dat zei Shivananda tijdens een evenement van het Indiase Economic Times (ET) op 9 maart.

De PayPal CTO meldt dat consumenten het gevoel moeten hebben dat er een voordeel is bij het gebruik van cryptocurrencies. Hij zegt dat cryptocurrencies momenteel meer als een actief worden gezien dan een daadwerkelijk betaalmiddel.

“Wat er met crypto is gebeurd, is dat het in veel gevallen nauwelijks meer dan een actief is geworden in plaats van een valuta. Het belangrijkste om te onthouden in deze sector is dat men consumenten moet volgen. Als consumenten het gevoel krijgen dat er enige voordeel is met cryptocurrencies, dan past de rest zich automatisch aan.”

Tevens meldt hij dat de digitalisatie van valuta slechts een kwestie van tijd is. Het internet blijft constant groeien en zodra alle participanten, waaronder consumenten, handelaren, regelgevers, toezichthouders, overheden en bedrijven de voordelen begrijpen, dan zullen digitale assets een belangrijke rol gaan spelen de toekomst.

Shivananda sprak ook kort over de libra van Facebook. PayPal was een van de eerste grote partners van het controversiële project, maar stapte ook als een van de eerste er weer uit. Destijds werd verondersteld dat dit was vanwege de negatieve reactie van toezichthouders.

Shivananda zegt echter dat PayPal om een andere reden uit het project was gestapt. Hij dacht dat het plan van libra oorspronkelijk was om de “onderbedeelde te helpen die geen toegang hebben tot het huidige systeem,” maar dat bleek later niet de doelstelling te zijn op de korte termijn.

Vorige week kwam naar buiten dat het hooggerechtshof van India besloten heeft om het verbod op handel tussen banken en cryptocurrency-gerelateerde bedrijven op te heffen. Volgens Shivananda is dit een stap in de goede richting, maar de ET meldt dat de centrale bank van India, de Reserve Bank of India (RBI), wellicht in hoger beroep zal gaan tegen de beslissing.